ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Πανναξιακός είναι ο μεγαλύτερος και πιο ιστορικός Αθλητικός Σύλλογος της Νάξου. Ιδρύθηκε το 1960 μετά από τη συγχώνευση των σωματείων Ολυμπιακός Νάξου(1959) και Απόλλων Νάξου που ήταν ο πρώτος και αρχαιότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος της Νάξου.
Ο πρώτος πρόεδρός του ήταν ο εμπνευστής της συγχώνευσης Βασίλης Εμμ. Τζανίνης και ονειρευόταν έναν σύλλογο που θα έχει τμήματα για όλα τα σπορ, θα είναι το καμάρι το νησιού και θα εκπροσωπεί τον Ναξιακό αθλητισμό επάξια σε όλες τις Κυκλάδες.
Η έδρα του Συλλόγου είναι το Δημοτικό Στάδιο Νάξου, που βρίσκεται στη Χώρα της Νάξου. Το καταστατικό της ίδρυσης του είχε τμήματα Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Στίβου, και Ιστιοπλοΐας. Το 2006 αποφασίστηκε να γίνει διάσπαση της ομάδας σε δύο τμήματα με διαφορετική διοίκηση το καθένα. Ότι περιλαμβάνει ανοιχτό γήπεδο (Ποδόσφαιρο-Στίβος) μια διοίκηση και ότι περιλαμβάνει κλειστό γήπεδο (Μπάσκετ – Βόλεϊ) άλλη διοίκηση, κάτι που πρακτικά ήταν δύσκολο να γίνει, και ολοκληρώθηκε με την μορφή συγχώνευσης.
Το τμήμα «κλειστού γηπέδου» έρχεται σε επαφές με τον Αθλητικό Όμιλο Νάξου (ΑΟΝ) με έτος ίδρυσης 2004, παίρνει το ΑΦΜ του, και το 2006 γίνεται η συγχώνευση με την προϋπόθεση (αναφέρεται και στο πρακτικό της Γ.Σ.) πως το πρώτο όνομα του νέου σωματείου θα είναι το «Πανναξιακός», έτσι δημιουργείται ο Πανναξιακός Α.Ο.Ν.
Πρώτος πρόεδρος σε αυτή τη νέα διοίκηση (basket και volley) ανέλαβε ο κος Νίκος Βαφίας.

ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Αναλυτικά οι προέδροι του Πανναξιακού ΑΟΝ μέχρι σήμερα:
2006-2008: Πρόεδρος – Βαφίας Νικόλαος
2008-2009: Πρόεδρος – Βαθρακοκοίλης Εμμανουήλ
2009-2010: Πρόεδρος – Βελώνης Δημήτριος
2010-2012: Πρόερδος – Βαθρακοκοίλης Εμμανουήλ
2012-2012: Πρόεδρος – Βαλληνδράς Ιωάννης (το υπόλοιπο της σεζόν Βαθρακοκοίλης Εμμανουήλ)
2013-2014: Πρόεδρος – Βασιλάκη Σοφία
2014-2015: Πρόεδρος – Γιαννάκης Γεώργιος
2015-2016: Πρόεδρος – Καπίρης Σταμάτιος
2016-2017: Πρόεδρος – Γιαννάκης Γεώργιος
2017-ΣΗΜΕΡΑ: Πρόεδρος – Ποτικιάν Γεώργιος

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τον Δεκέμβριο του 1999 ιδρύθηκε η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων (ΕΣΚΚ) και παραδίδεται στους Ναξιώτες το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νάξου ( Δ.Α.Κ. Δημήτρης Περιστεράκης). Ο Πανναξιακός  αποφασίζει να επαναδραστηριοποιήσει το τμήμα Μπάσκετ με τμήματα ανδρών, γυναικών και υποδομών (εφήβων, νεανίδων, παίδων, κορασίδων). Στα εγκαίνια του Δ.Α.Κ. σαν πρώτο ματς ο Πανναξιακός αντιμετωπίζει την Εθνική Ελλάδας Παίδων και γνωρίζει την ήττα.

Τίτλοι και διακρίσεις:

 • 2003 – Πρωταθλητής Μπάσκετ Πανναξιακός ΑΟ
 • 2004 – Πρωταθλητής Μπάσκετ Πανναξιακός ΑΟ
 • 2005 – Πρωταθλητής Μπάσκετ Πανναξιακός ΑΟ
 • 2007 – Πρωταθλητής Μπάσκετ Πανναξιακός ΑΟΝ
 • 2008 – Πρωταθλητής Μπάσκετ Πανναξιακός ΑΟΝ
 • 2010 – Πρωταθλητής Μπάσκετ Πανναξιακός ΑΟΝ
 • 2011 – Πρωταθλητής Μπάσκετ Πανναξιακός ΑΟΝ
 • 2013 – Πρωταθλητής Μπάσκετ Πανναξιακός ΑΟΝ
 • 2015 – Πρωταθλητής Μπάσκετ Πανναξιακός ΑΟΝ
 • 2016 – Στην παρθενική του συμμετοχή στην Γ Εθνική κατηγορία όπου αγωνίστηκε στον 2ο όμιλο (νότος) τερμάτισε στην 8η θέση και εξασφάλισε την παραμονή της ομάδας στην εθνική κατηγορία
 • 2017 – Η ανδρική ομάδα μπάσκετ αγωνίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Γ’ Εθνική κατηγορία και υποβιβάζεται στο τοπικό πρωτάθλημα

ΒΟΛΕΪ

Το τμήμα βόλεϊ του συλλόγου ανήκει στην Τοπική Επιτροπή Κυκλάδων της Ζ’ Περιφέρειας (Νήσων) της Ε.Ο.ΠΕ. Έχει ανδρικό και γυναικείο τμήμα αλλά και τμήματα υποδομής (Νεανίδων, Κορασίδων και Ακαδημίες).
Το τμήμα βόλεϊ ενεργοποιήθηκε το 1982 και αρχικά είχε μόνον ομάδα ανδρών, με προπονητή και ιδρυτή τον Δημήτρη Κεσσίνη. Η ανδρική ομάδα βόλεϊ είναι το ιστορικότερο τμήμα του συλλόγου.
Το γυναικείο τμήμα δημιουργήθηκε λίγα χρόνια αργότερα και αφορμή για αυτό στάθηκε η ηγετική παρουσία της πρώην αρχηγού της ομάδας Αγγελικής Απεραθίτου, η οποία πρωτοστάτησε στην οργάνωση του τμήματος.

ΤΙΤΛΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

2010-2011

Την σεζόν 2010-2011 έγιναν στην Νάξο τα μπαράζ ανόδου και ο Πανναξιακός ΑΟΝ με προπονητή τον Μπάμπη Καλογιαννίδη και με αθλητριες τις Αγγελική Απεραθίτου, Ελένη Φάρκωνα, Κατερίνα Αξαοπούλου, Ελένη Γκόρτσανιουκ, ΆνναΞερικού, Μαρία Βασιλάκη, Χριστίνα Σέργη, Αλεξάνδρα Καπαρέλη, και Ξένια Σαρρή κατέκτησε την πρώτη θέση στα μπαράζ ανόδου στον Ζ’ όμιλο και για πρώτη φορά στην ιστορία του πήρε το εισιτήριο για την Α2 εθνική κατηγορία.

2011-2012

Ο Πανναξιακός ΑΟΝ αγωνίζεται για πρώτη φορά στη ιστορία του στην εθνική κατηγορία (Α2) και κατακτά την 2ή θέση του Β΄όμιλου με προπονητές τους Σούλη Τουρσούγκα και Γιώργο Δερμάτη.

2012-2013

Ο Πανναξιακός ΑΟΝ στην δεύτερη σεζόν που αγωνίζεται στην Α2 αναδείχτηκε πρωταθλητής  με πρώτο προπονητή τον Γιώργο Δερμάτη και τεχνικό διευθυντή τον Σούλη Τουρσκούγκα και κερδίζει την άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία βόλεϊ γυναικών.

2013-2014

Ο Πανναξιακός ΑΟΝ στην παρθενική του συμμετοχή στην Α1 έχοντας προπονητή τον Σέρβο Ζόραν Κόβαζιτς πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα τερματίζοντας στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Την ίδια σεζόν ο Πανναξιακός ΑΟΝ προκρίνεται στο FINAL 4 του κυπέλλου Ελλάδας στην Πύλο, αγωνίζεται στον τελικό της διοργάνωσης με τον Ολυμπιακό και γνωρίζει την ήττα με 3-0 σετ.

2014-2015

Ο Πανναξιακός ΑΟΝ συνεχίζει στην Α1 εθνική κατηγορία βόλεϊ γυναικών με τον Σέρβο Κόβαζιτς στο τιμόνι, και για πρώτη φορά θα αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (challenge cup). Η σεζόν αποδεικνύεται «χρυσή» καθώς η γυναικεία ομάδα βόλεΪ τερματίζει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο FINAL 4 του κυπέλλου στο Αγρίνιο και διαγράφει μία εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη, τερματίζοντας ως 4th final  στο Challenge cup έχοντας αποκλείσει την Μινσκ Λευκορωσίας, την Ελβετική Νοσατέλ, την Γαλλική Λε Καννέ. Τη πορεία της σταμάτησε η Ρωσική Ουραλότσκα όπου ο Πανναξιακός ΑΟΝ ηττήθηκε και στους δυο αγώνες.

2015-2016

Ο Πανναξιακός ΑΟΝ συνεχίζει στην Α1 εθνική κατηγορία βόλεϊ γυναικών με τον Σέρβο Κόβαζιτς στο τιμόνι, και συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο ευρωπαϊκό Challenge cup όπου αποκλείστηκε από την (τελικά φιναλίστ) Τραμπζόν Ιντμαν Οκάτζι. Η χρονιά για την γυναικεία ομάδα κλείνει τερματίζοντας στην 4η θέση του πρωταθλήματος Α1 γυναικών όπου της εξασφαλίζει ακόμα μία ευρωπαϊκή συμμετοχή την επόμενη σεζόν στο Challenge Cup.

2016-2017

O Πανναξιακός ΑΟΝ συνεχίζει στην Α1 εθνική κατηγορία γυναικών, με τον Γιώργο Ρούση προπονητή. Αποσύρει την συμμετοχή του από την ευρωπαϊκή διοργάνωση του Challenge Cup και εξασφαλίζει την συμμετοχή του στο FINAL 4 του κυπέλλου Ελλάδας στη Γλυφάδα έχοντας αποκλείσει τον Άρη Θεσσαλονίκης και τον ΑΟ Θήρας. Κερδίζοντας το Μαρκόπουλο στον ημιτελικό, συναντάει στον δεύτερο τελικό κυπέλλου της ιστορίας του και πάλι τον Ολυμπιακό όπου γνωρίζει την ήττα με 3-1 σετ. Στα play-off του πρωταθλήματος αντιμετωπίζει με μειονέκτημα έδρας τον 2ο Παναθηναϊκό και με 2-0 νίκες προκρίνεται στους τελικούς όπου αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό. Με τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες τερματίζει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

2017-2018

O Πανναξιακός ΑΟΝ μετά από αλλαγή διοίκησης και με νέο προπονητή τον κ. Κώστα Παπαδόπουλο συνεχίζει στην Α1 εθνική κατηγορία βόλεϊ γυναικών.

Για 4η φορά στην ιστορία του θεσμού του κυπέλλου Ελλάδας, ο Πανναξιακός προκρίνεται στο FINAL 4  του κυπέλλου έχοντας αποκλείσει τον Άρη Θεσσαλονίκης και τους Μακεδόνες Αξιού. Στο FINAL 4  που διεξήχθη στην Σαντορίνη ο Πανναξιακός στον ημιτελικό απέκλεισε τον Ηλυσιακό και προκρίθηκε για 3η φορά στην ιστορία του στον τελικό όπου για ακόμα μία φορά αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό από τον οποίο ηττήθηκε με 3-0 σετ, ενώ στο πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών τερματίζει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.