Στην συνεδριακή αίθουσα του ΔΑΠΠΟΣ πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του final-4 του Κυπέλλου Γυναικών. Στο πάνελ αρχικά βρέθηκαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος και ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. κ. Γιώργος Καραμπέτσος. Αμέσως μετά τον λόγο πήραν οι προπονητές των τεσσάρων «μονομάχων» και οι αρχηγοί τους.

Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος (Δήμαρχος Θήρας): «Τέτοιες διοργανώσεις φέρνουν την νεολαία στον αθλητισμό»

«Σας καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά στη Σαντορίνη. Το νησί μας είναι σαν την Ομηρική Ελένη, ακατάκτητη και σαγηνευτική. Είναι η δεύτερη φορά μετά το 2013 που η Σαντορίνη φιλοξενεί final-4 Κυπέλλου Γυναικών, διοργάνωση που ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Το ίδιο πιστεύω θα γίνει και φέτος. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΠΕ και να τονίσω ότι η συνεργασία γίνεται και με τον Αθλητικό Οργανισμό της Σαντορίνης και της ομάδας του ΑΟ Θήρας. Στόχος του νησιού είναι η ανάπτυξη του αθλητισμού και αυτή την περιόδο υπάρχει αθλητική άνοιξη. Η διοργάνωση απευθύνεται στη νεολαία του νησίου. Τέτοια τουρνουά φέρνουν νέα άτομα στον χώρο του αθλητισμού. Εύχομαι και στις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν υγεία και καλή επιτυχία».

Γιώργος Καραμπέτσος (Πρόεδρος ΕΟΠΕ): «Η Σαντορίνη έχει αγκαλιάσει το βόλεϊ»

«Σας καλωσορίζω με την σειρά μου στη Σαντορίνη. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο, το νησί της Σαντορίνης, τον ΑΟ Θήρας και τους χορηγούς της διοργάνωσης. Η αφίσα μου θυμίζει Παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τόσες διαφημίσεις. Από τη θέση που κατέχω και με αυτά που έχω πληροφορηθεί, η διοργάνωση θα γινόταν στη Σαντορίνη ανεξάρτητα από το αν θα προκρινόταν ο ΑΟ Θήρας στο final-4. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει επιτυχία. Αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που έχει αγκαλιάσει το άθλημα. Θέλω να συγχαρώ τις ομάδες, τις αθλήτριες, τους προπονητές που προκρίθηκαν στο final-4, ιδιαίτερα όμως τον Ηλυσιακό που απέδειξε ότι το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Ευχαριστώ επίσης του δημοσιογράφους για την παρουσία τους και πιστεύω ότι θα προβληθεί η διοργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Ομοσπονδία θα είναι πάντοτε στην διάθεση του Δήμου Θήρας για εγχώριες και όχι μόνο διοργανώσεις».

Κώστας Παπαδόπουλος (Πανναξιακός): «Δώρο για την δύσκολη χρονιά που περάσαμε το final-4»

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή την γιορτή του βόλεϊ. Για τον Πανναξιακό είναι η τέταρτη παρουσία σε final-4 Κυπέλλου. Προσωπικά είχα την τύχη να βρίσκομαι πάλι στη Σαντορίνη το 2013 με τον Ηρακλή Κηφισιάς. Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία, στους τοπικούς παράγοντες της Σαντορίνης για την προσπάθεια που γίνεται να είναι όλα στην εντέλεια. Με την συνεισφορά και των ομάδων θα γίνει μία πολύ ωραία διοργάνωση».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός πως παρά το δύσκολο καλοκαίρι του Πανναξιακού, η ομάδα προκρίθηκε στο final-4, ο Κώστας Παπαδόπουλος είπε: «Είναι ένα μπόνους. Είναι πολύ σημαντικό που καταφέραμε μετά από πολλές δυσκολίες και περιορισμούς να είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου. Περάσαμε και δύσκολες ομάδες για να είμαστε εδώ και είναι ένα δώρο για τις δυσκολίες που πέρασε ο σύλλογος».

Παναγιώτα Διώτη (Πανναξιακός): «Πάντα υπάρχει το κίνητρο του τελικού»

«Χαιρόμαστε πολύ που βρισκόμαστε σε αυτή την διοργάνωση. Για μένα είναι η 2η φορά που έρχομαι εδώ. Τότε ήταν μια φοβερή διοργάνωση και πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει και φέτος. Ευχαριστούμε το νησί για τη φιλοξενία. Ελπίζω να γίνουν όμορφα παιχνίδια. Εύχομαι να έχουν υγεία σε όλες τις αθλήτριες και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Για το αν είναι κίνητρο της ομάδας του Πανναξιακού να παίξει σε άλλον έναν τελικό, η Παναγιώτα Διώτη δήλωσε: «Για κάθε αθλητή είναι κίνητρο ο τελικός. για το νησί, την ομάδα, όλο τον κόσμο. Έχει έρθει κόσμος να μας υποστηρίξει».

Σε ερώτηση για το τι έχει να πει στους φίλους της ομάδας της η Παναγιώτα Διώτη απάντησε: Ο Πανναξιακός είναι στην Α1 τα τελευταία 5 χρόνια και μετράει 4 συμμετοχές σε Final . μια φορά σε τελικό. Ευελπιστούμε ότι θα είναι και η φετινή η ίδια πορεία. Πάντα υπάρχουν εκπλήξεις. Είναι νοκ άουτ αγώνες, μπορεί ο Ηλυσιακός να είναι χαμηλότερη αλλά είναι καλή ομάδα. Ο κάθε αγώνας θέλει προσοχή